Regina si cu mine – Sue Townsend

Regina_Cu_MineNu am mai scris de mult pe blog pentru ca nu am mai citit de mult o carte buna, dar iata ca in ultimul timp am dat peste cateva carti care m-au surprins. Prima ar fi Regina si cu mine aparuta de curand la Grupul Editorial Corint, editura Leda.

Nu coperta m-a indemnat sa o citesc; nici titlul, ci patru randuri tiparile pe coperta: ” VISUL CEL MAI RASPANDIT PRINTRE ENGLEZI ESTE ACELA DE A LUA CEAIUL CU REGINA. DAR CE S-AR INTAMPLA CU FAMILIA REGALA DACA BRITANICII AR HOTARI DINTR-ODATA CA NU MAI AU NEVOIE DE EA? „. Nu ma pot considera o monarhista convinsa, dar pentru mine Familia Regala britanica reprezinta stabilitatea si puterea de a controla istoria. Am fost oarecum intrigata de cartea, curioasa, poate, si nu pot spune ca m-a dezamagit.

Intalnim aici o regina demna si capabila sa faca fata celor mai degradante situatii, un Print Philip care isi pierde mintile, un Print Charles care se transforma in vagabond si o Printesa Diana usuratica. Initial nu mi s-a parut a fi nici pe departe o carte amuzanta. Am citit cateva zeci de pagini mai mult cu teama in suflet: daca ar fi adevarat?

Situatiile absurde prin care trece Familia Regala au reusit sa ma amuze copios de la un punct. Totul este pur si simplu ingrozitor: Printul Philip ajunge sa fie internat intr-un spital de boli nervoase, cainele Reginei devine „seful” haitei cartierului Hell Close, Printesa Anne se intalneste cu un ajustor de covoare mic de statura si analfabet, Printul Charles este inchis pentru tulburarea linistii publice si evadeaza.  Cartea a aparut in Marea Britanie  in 1992 si acesta este motivul pentru care Printesa Diana este personaj de roman.

Acum sa facem un exercitiu de imaginatie: incercati sa vizualizati Familia Regala a Marii Britanii drept locuitori in suburbie, coplesiti de gandaci si saracie. Apoi hotarati daca doriti sa cititi aceasta carte care musteste de umor englezesc. Eu o recomand!

The_Queen_with_The_Prince_of_Wales_in_Parliamentary_RobesRoyal family

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

  1. maria
    mai 02, 2011 @ 21:14:11

    cred ca nu va avea sfirsit niciodata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: